Wednesday, May 21, 2008

KETUA SEKTOR JAMINAN KUALITI JABATAN PELAJARAN SELANGOR MELAWAT SMK LAJAU

Ketua Sektor Jaminan Kualiti Jabatan Pelajaran Negeri Selangor, Puan Hajah Muning bt Yusof mengadakan lawatan "coaching and mentoring" ke SMK Lajau, W.P Labuan hari ini 21 Mei 2008. Beliau sempat berkongsi pengalaman dengan Pengetua SMK Lajau, Encik Sahar bin Misron selama hampir tiga jam. Beliau yang berpengalaman menjadi pengetua selama lapan tahun sebelum bertugas di Jabatan Pelajaran Selangor, berkongsi pengalaman ketika beliau menerajui sekolah di Selangor, menceritakan beberapa inovasi yang pernah dibuatnya di sekolah.
Perkongsian pengalaman beliau dengan pengetua SMK Lajau, merupakan satu "mentoring" yang amat berguna untuk membangunkan sekolah dengan tuju hala yang jelas, selaras dengan visi sekolah, "SMK Lajau terbaik Tahun 2010" Beliau optimis bahawa SMK Lajau berpotensi cerah untuk cemerlang dalam bidang pengurusan, kurikulum, kokurikulum dan sahsiah.
Warga SMK Lajau merakamkan ucapan terima kasih dan penghargaan kepada Puan Hajah Muning atas kesudian melawat SMK Lajau.No comments: